Institucione të pavaruara, të varur nga politika dhe politikëbërësit

PROF. ASC. DR. REZANA KONOMI *Dekane e Fakultetit të Drejtësisë, KU “LUARASI” Sa herë që flasim për nocionin “institucione  apo agjenci të pavarura”, gjithmonë i referohemi faktit të nevojës së tyre për të qenë realisht të pavarura dhe të mbrojtura nga çfarëdolloj ndikimi, duke i bërë ato të qenësishme dhe të rezistueshme ndaj ndërhyrjeve eventuale […]

Ora e Kodimit, “Luarasi” mbështet fushatën globale

Artikull në GAZETËN PANORAMA  – 06.12.2017  http://www.panorama.com.al/ora-e-kodimit-luarasi-mbeshtet-fushaten-globale/ Në kuadër të Lëvizjes Globale “The Hour of Code – Ora e Kodimit”, e cila në vizionin e saj synon t’u mundësojë të gjithë të interesuarve të fillojnë mësimin për shkencat kompjuterike, është zhvilluar dje një leksion i hapur me studentët e Kolegjit Universitar “Luarasi”. Për të tretin vit […]

The Hour of Code – Ora e Kodimit 2017 tek Luarasi

Në kuadër të Lëvizjes Globale “The Hour of Code – Ora e Kodimit”, e cila në vizionin e saj synon t’u mundësojë nxënësve, studentëve dhe gjithë të interesuarve të fillojnë mësimin për shkencat kompjuterike përmes një orë kodim, zhvillohet nesër prezantim i programit. ALMOOC (Albanian Massive Open Online Courses) në bashkëpunim me përfaqësinë e Microsoft […]

E drejta e detit, “Luarasi” leksion për paktin me Greqinë

Artikull në GAZETËN PANORAMA  – 28.11.2017 http://www.panorama.com.al/e-drejta-e-detit-luarasi-leksion-per-paktin-me-greqine/ Tetë vite nga marrëveshja për kufirin detar me Greqinë, çështja vijon ende të jetë një pikë e nxehtë e marrëdhënieve dypalëshe. Ndërsa qeveria shqiptare i është dorëzuar vullnetit të Gjykatës Kushtetuese, e cila e rrëzoi paktin, për palën greke gjërat janë aty ku janë caktuar 8 vite të shkuara […]

Master për sigurimet te “Luarasi”, Ruka: Programet për nevojat e tregut

Artikull në GAZETËN PANORAMA  – 22.11.2017 http://www.panorama.com.al/master-per-sigurimet-te-luarasi-ruka-programet-per-nevojat-e-tregut/ Kolegji Universitar “Luarasi” ju jep mundësinë që të ndiqni studimet e ciklit të dytë, në programet master profesional “Për sigurinë dhe rendin publik”, si dhe “Për menaxhimin e sigurimeve”. Presidenti i “IHB-Group” Irfan Hysenbelliu, rektori Ruka dhe presidenti i “Eurosig” Morina, dje gjatë ceremonisë Në ceremoninë e çeljes së […]

“Luarasi” mbështet nismën për pastrimin e mjedisit. Flet Rektori Ruka

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 24.11.2017 http://www.panorama.com.al/luarasi-mbeshtet-nismen-per-pastrimin-e-mjedisit-flet-rektori-ruka/ Të bërë bashkë, studentët e Kolegjit Universitar “Luarasi” kanë përqafuar nismën për pastrimin e Shqipërisë. Ky angazhim ka marrë mbështetjen edhe të stafit pedagogjik, si edhe të rektorit të “Luarasit”, Prof. Dr. Et’hem Ruka, i cili ka përshëndetur iniciativën e të rinjve, duke e konsideruar atë promotore për […]

Këshilli Studentor

Pershendetje, Në kuadër të përfaqësimit studentor në jetën institucionale dhe përmirësimin e jetës studentore, bazuar në Statutin e KU Luarasi, u zhvilluan sot në datë 23/11/2017 zgjedhjet për Këshillin Studentor Luarasi, te cilat u pershendeten dhe nga Rektori i KU “Luarasi” Prof.Dr Et’hem Ruka.. Zgjedhjet ishin garant i një procesi të rregullt, të lira dhe […]

Master Profesional në Kolegjin Universitar Luarasi

Pershendetje, U zhvillua dje Ceremonia e Hapjes së Programeve të reja të studimit, Master Profesional në Siguria dhe Rendi Publik dhe Master Profesional në Menaxhim Sigurimesh. Të ftuar në këtë ceremoni ishin drejtues të institucioneve publike dhe private të rëndësishme në vend, aktiviteti i të cilave është thellësisht i lidhur me këto disiplina të reja, […]

“Luarasi”, nisin zgjedhjet për Këshillin Studentor

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 19.11.2017  http://www.panorama.com.al/luarasi-nisin-zgjedhjet-per-keshillin-studentor/ Një javë para zgjedhjeve për përfaqësues në Këshillin Studentor, në ambientet e Kolegjit Universitar është zhvilluar një leksion i hapur për “Lidershipin dhe impaktin e eksperiencave në struktura rinore në formimin e liderëve të rinj”. E ftuara në auditor, dr.Majlinda Keta, pedagoge pranë Fakultetit të Shkencave Sociale dhe […]

Ambasadorja e lumturisë në UNESCO, leksion te “Luarasi”

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 14.11.2017  http://www.panorama.com.al/ambasadorja-e-lumturise-ne-unesco-leksion-te-luarasi/ “Nëse ju arrini të inspironi të tjerët të ëndërrojnë më tepër, të mësojnë më tepër dhe të bëjnë më tepër, ju jeni një lider”. Me këtë mesazh të ishpresidentit të SHBA-ve, Adams, iu drejtua dje studentëve të Kolegjit Universitar “Luarasi” lektorja nga Amerika, Maura Sweeneye, e njohur ndryshe […]

Në pritje të peshkut të madh…!

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 12.11.2017 PROF. ASOC. REZANA KONOMI Dekane e Fakultetit të Drejtësisë në Kolegjin Universitar “Luarasi”  Ngjarjet që janë duke ndodhur kohët e fundit kanë qenë aq të vrullshme, sa ditët janë kthyer në seriale  të një telenovele me të papritura dhe të panjohura. Të mbërthyer pas ekraneve, konferencat e shtypit ndjekin […]

Një këshillë për ju zotërinj politikanë!

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 09.11.2017 PROF. ASOC. REZANA KONOMI* *Dekane e Fakultetit të Drejtësisë në Kolegjin Universitar “Luarasi” Ditët e fundit kanë qenë të vrullshme, me shumë ndodhi e fakte dhe, siç ka ndodhur dhe ndodh, në sinkron me to, po kaq i vrullshëm është edhe diskursi politik i të gjithë krahëve, majtas, djathtas, […]

NJOFTIM: Nga dita e sotme Prof.As.Dr.Mateo Spaho do të mbajë funksionin e Dekanit të Fakultetit Ekonomik në KU “Luarasi”

Të dashur Studentë, Ju njoftojmë se nga dita e sotme Prof.As.Dr.Mateo Spaho do të mbajë funksionin e Dekanit të Fakultetit Ekonomik në Kolegjin Universitar “Luarasi”. Më poshtë ju paraqesim një biografi të shkurtër të Dekanit të Fakultetit Ekonomik. Prof. Spaho ka studiuar në Universitetin e Parmës (Itali) për Ekonomi dhe Financë. Në vitin 2008 ka […]

z. Malaj: Paketa 1 miliard USD, kujdes me prioritetet dhe kostot e fshehura

  Ish-ministri i Financave dhe rektori i Universitetit “Luarasi”, Arben Malaj, kërkoi nga qeveria të bëjë kujdes në zbatimin e projektit të madh të investimeve publike me vlerë 1 miliard dollarë. Sipas Malajt, ky projekt, si një bashkëpunim i qeverisë me bankat, është një borxh me kosto më të rëndë se financimi i buxhetit apo kreditë e institucioneve financiare. Komenti i […]

Deklarata e universiteteve, pse ‘Luarasi’ nuk firmosi me UN

  Në përvjetorin e themelimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, 25 universitete publike dhe private në vend nënshkruan një deklaratë të përbashkët angazhimi për mbështetjen dhe promovimin e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm (OZHQ). Kujtojmë që Shqipëria është një ndër 192 shtetet anëtare të Kombeve të Bashkuara të angazhuara në shtator të 2015-s për […]

Rruga e suksesit, profesori amerikan leksion te “Luarasi”

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 19.10.2017  http://www.panorama.com.al/rruga-e-suksesit-profesori-amerikan-leksion-te-luarasi/ Të përshkosh rrugën e suksesit kërkohet para së gjithash të thyesh barrierat brenda vetes, të kuptosh kush je në të vërtetë, cilat janë aftësitë e tua dhe ku kërkon të arrish. Për ekspertin e njohur amerikan të marketingut dhe brendit, Kennon Burch, vetëbesimi mbetet çelësi, ndërsa shprehja “kur […]

Gazeta Blic: z. Arben Malaj zgjidhet Konsull Nderi nga qeveria austriake!

Ish-ministri i Financave dhe ish-deputeti i Kuvendit të Shqipërisës Arben Malaj, është zgjedhur Konsull Nderi nga Republika e Austrisë për rajonin e Vlorës, Fierit, Gjirokastres dhe Sarandës. Me këtë rast, Malaj ka shprehur mirënjohje ndaj qeverisë austriake për këtë besim dhe vlerësim. “Mirënjohje qeverisë austriake për këtë besim dhe vlerësim. Mirënjohje Qeverisë shqiptare që e mirëpriti […]

Qeveria e Austrise i akordoi Prof.Dr.Arben Malajt titullin “Konsull Nderi”

Te dashur miq , Qeveria e Austrise me akordoi dje titullin Konsull Nderi per rajonin jugore te vendit tone ku perfshihen Vlora,Fieri, Gjirokastra dhe Saranda. Mirenjohje qeverise austriake per kete besim dhe vleresim. Mirenjohje Qeverise shqiptare qe e mirepriti dhe pershpejtoj, Mirenjohje cdo dashamiresi brenda dhe jashte Shqiperise qe me ka inspiruar dhe mbeshtetur ne […]

Njoftojme se KU “Luarasi” hap dy programe te reja per Ciklin e Studimeve Master Profesional

Te dashur student, Kemi kenaqesine t’iu njoftojme se nga dita e sotme ne Kolegjin Universitar “Luarasi” hapen dy programe te reja per Ciklin e Studimeve Master Profesional “Siguria dhe Rendi Publik” dhe “Menaxhim Sigurimesh“. Ju Mirepresim.

Kohezioni social po zbehet. E ardhura bazë e garantuar, si alternativë

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 16.10.2017 PROF. DR. ARBEN MALAJ AKADEMIK KOSTA BARJABA Një e ardhur minimale duhet garantuar për të gjithë qytetarët pavarësisht nëse punojnë ose jo”. Bertrand Russell Zhvillimet e fundit politike vërtetojnë pasojat negative të gërryerjes së kohezionit social nga rritja e papunësisë, thellimi i pabarazisë dhe dobësimi i mbrojtjes sociale. Tetë miliarderët […]