Luarasi Media

Jan
17

Po tani kush e ka radhën…?!

Artikull në GAZETËN PANORAMA  – 17.01.2018 PROF. AS.DR. REZANA KONOMI Ditët e fundit, nëpër me dia, po flitet për shkeljet e konstatuara nga ministria përgjegjëse, lidhur me koncesionin e kontrollit teknik të automjeteve. Në dukje, gjithçka është në përmbushje të detyrimit ligjor që ka shteti kundrejt çdo të drejtë ekskluzive, e cila krijon situatë monopol në […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL
Dec
26

NJOFTIM: ‘Luarasi‘ merr akreditim për 6 vite akademike, Ruka: Së shpejti çelim fakultetin e tretë

Të dashur miq dhe studentë, Jemi shumë të lumtur që në këtë prag festash të ndajmë me ju një lajm të gëzuar për Kolegjin Universitar “LUARASI”. Bordi i Akredimit të Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë, ASCAL, në mbledhjen e tij të rradhës, datë 15 Dhjetor 2017, në Vendimin Nr .115. BA, […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media . Uncategorized
DETAIL
Dec
22

KU “Luarasi” organizon Ballon e Fundvitit

Tashme eshte bere tradite qe cdo vit studentet e KU Luarasi te organizojne Ballon e Fundvitit. Ky aktivitet ishte nje organizim nga Keshilli Studentor me mbeshtetjen e institucionit. Falenderojme te gjithe te pranishemit dhe duke ju uruar festa te gezuara shpresojme te shihemi ne aktivitete te tjera.

By Luarasikolegj | Luarasi Media . Uncategorized
DETAIL
Dec
14

“Luarasi”, leksion për sigurimin e depozitave të familjeve e bizneseve

Artikull në GAZETËN PANORAMA  – 14.12.2017   http://www.panorama.com.al/luarasi-leksion-per-sigurimin-e-depozitave-te-familjeve-e-bizneseve/ Funksionet e Agjencisë së Sigurimit të Depozitave dhe roli që ky institucion luan në sigurimin e depozitave të familjeve dhe bizneseve ishin në fokus të leksionit të djeshëm zhvilluar në Kolegjin Universitar “Luarasi”. Dekani Spaho dhe ekspertja Shkurti dje gjatë leksionit Sipas dekanit të Fakultetit Ekonomik, prof. asoc. dr. […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL
Dec
14

Luarasi dhe Këshilli Studentor mbështet nismën për mbledhjen e fondeve për t’ju ardhur në ndihmë familjeve të prekura nga përmbytjet.

Përshëndetje, Në mbështetje të nismës së MAS për mbledhjen e fondeve për tju ardhur në ndihmë familjeve të prekura nga përmbytjet, Luarasi dhe Këshilli Studentor i bejnë thirrje dhe kërkojnë solidaritetin e stafit akademik, stafit administrativ dhe studentëve të dhurojnë të gjithë nga pak. Në këto ditë të vështira për ta, të tregojmë humanitetin tonë […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media . Uncategorized
DETAIL
Dec
07

Institucione të pavaruara, të varur nga politika dhe politikëbërësit

PROF. ASC. DR. REZANA KONOMI *Dekane e Fakultetit të Drejtësisë, KU “LUARASI” Sa herë që flasim për nocionin “institucione  apo agjenci të pavarura”, gjithmonë i referohemi faktit të nevojës së tyre për të qenë realisht të pavarura dhe të mbrojtura nga çfarëdolloj ndikimi, duke i bërë ato të qenësishme dhe të rezistueshme ndaj ndërhyrjeve eventuale […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL
Dec
06

Ora e Kodimit, “Luarasi” mbështet fushatën globale

Artikull në GAZETËN PANORAMA  – 06.12.2017  http://www.panorama.com.al/ora-e-kodimit-luarasi-mbeshtet-fushaten-globale/ Në kuadër të Lëvizjes Globale “The Hour of Code – Ora e Kodimit”, e cila në vizionin e saj synon t’u mundësojë të gjithë të interesuarve të fillojnë mësimin për shkencat kompjuterike, është zhvilluar dje një leksion i hapur me studentët e Kolegjit Universitar “Luarasi”. Për të tretin vit […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL
Dec
06

The Hour of Code – Ora e Kodimit 2017 tek Luarasi

Në kuadër të Lëvizjes Globale “The Hour of Code – Ora e Kodimit”, e cila në vizionin e saj synon t’u mundësojë nxënësve, studentëve dhe gjithë të interesuarve të fillojnë mësimin për shkencat kompjuterike përmes një orë kodim, zhvillohet nesër prezantim i programit. ALMOOC (Albanian Massive Open Online Courses) në bashkëpunim me përfaqësinë e Microsoft […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media . Uncategorized
DETAIL
Dec
06

E drejta e detit, “Luarasi” leksion për paktin me Greqinë

Artikull në GAZETËN PANORAMA  – 28.11.2017 http://www.panorama.com.al/e-drejta-e-detit-luarasi-leksion-per-paktin-me-greqine/ Tetë vite nga marrëveshja për kufirin detar me Greqinë, çështja vijon ende të jetë një pikë e nxehtë e marrëdhënieve dypalëshe. Ndërsa qeveria shqiptare i është dorëzuar vullnetit të Gjykatës Kushtetuese, e cila e rrëzoi paktin, për palën greke gjërat janë aty ku janë caktuar 8 vite të shkuara […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL

Master për sigurimet te “Luarasi”, Ruka: Programet për nevojat e tregut

Artikull në GAZETËN PANORAMA  – 22.11.2017 http://www.panorama.com.al/master-per-sigurimet-te-luarasi-ruka-programet-per-nevojat-e-tregut/ Kolegji Universitar “Luarasi” ju jep mundësinë që të ndiqni studimet e ciklit të dytë, në programet master profesional “Për sigurinë dhe rendin publik”, si dhe “Për menaxhimin e sigurimeve”. Presidenti i “IHB-Group” Irfan Hysenbelliu, rektori Ruka dhe presidenti i “Eurosig” Morina, dje gjatë ceremonisë Në ceremoninë e çeljes së […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL
Dec
06

“Luarasi” mbështet nismën për pastrimin e mjedisit. Flet Rektori Ruka

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 24.11.2017 http://www.panorama.com.al/luarasi-mbeshtet-nismen-per-pastrimin-e-mjedisit-flet-rektori-ruka/ Të bërë bashkë, studentët e Kolegjit Universitar “Luarasi” kanë përqafuar nismën për pastrimin e Shqipërisë. Ky angazhim ka marrë mbështetjen edhe të stafit pedagogjik, si edhe të rektorit të “Luarasit”, Prof. Dr. Et’hem Ruka, i cili ka përshëndetur iniciativën e të rinjve, duke e konsideruar atë promotore për […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL
Nov
23

Këshilli Studentor

Pershendetje, Në kuadër të përfaqësimit studentor në jetën institucionale dhe përmirësimin e jetës studentore, bazuar në Statutin e KU Luarasi, u zhvilluan sot në datë 23/11/2017 zgjedhjet për Këshillin Studentor Luarasi, te cilat u pershendeten dhe nga Rektori i KU “Luarasi” Prof.Dr Et’hem Ruka.. Zgjedhjet ishin garant i një procesi të rregullt, të lira dhe […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media . Uncategorized
DETAIL
Nov
22

Master Profesional në Kolegjin Universitar Luarasi

Pershendetje, U zhvillua dje Ceremonia e Hapjes së Programeve të reja të studimit, Master Profesional në Siguria dhe Rendi Publik dhe Master Profesional në Menaxhim Sigurimesh. Të ftuar në këtë ceremoni ishin drejtues të institucioneve publike dhe private të rëndësishme në vend, aktiviteti i të cilave është thellësisht i lidhur me këto disiplina të reja, […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media . Uncategorized
DETAIL
Nov
19

“Luarasi”, nisin zgjedhjet për Këshillin Studentor

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 19.11.2017  http://www.panorama.com.al/luarasi-nisin-zgjedhjet-per-keshillin-studentor/ Një javë para zgjedhjeve për përfaqësues në Këshillin Studentor, në ambientet e Kolegjit Universitar është zhvilluar një leksion i hapur për “Lidershipin dhe impaktin e eksperiencave në struktura rinore në formimin e liderëve të rinj”. E ftuara në auditor, dr.Majlinda Keta, pedagoge pranë Fakultetit të Shkencave Sociale dhe […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL
Nov
14

Ambasadorja e lumturisë në UNESCO, leksion te “Luarasi”

Artikull në GAZETËN PANORAMA – 14.11.2017  http://www.panorama.com.al/ambasadorja-e-lumturise-ne-unesco-leksion-te-luarasi/ “Nëse ju arrini të inspironi të tjerët të ëndërrojnë më tepër, të mësojnë më tepër dhe të bëjnë më tepër, ju jeni një lider”. Me këtë mesazh të ishpresidentit të SHBA-ve, Adams, iu drejtua dje studentëve të Kolegjit Universitar “Luarasi” lektorja nga Amerika, Maura Sweeneye, e njohur ndryshe […]

By Luarasikolegj | Luarasi Media
DETAIL
TOP

Copyright © 2018 www.luarasi-univ.edu.al. All Rights Reserved.  KOLEGJI UNIVERSITAR LUARASI